r e k l a m a

Jakich urządzeń gastronomicznych nie może zabraknąć w lodziarni?


Gotowanie to Twoja pasja? Kuchnia to najważniejszy język miłości w Twoim życiu? Świetnie! Może warto więc połączyć przyjemne z pracą? Dziś mamy idealną propozycję dla łasuchów i fanów słodyczy - podpowiadamy, o czym pamiętać, zakładając własną… lodziarnię.

lody
 lody

Gotowanie to Twoja pasja? Kuchnia to najważniejszy język miłości w Twoim życiu? Świetnie! Może warto więc połączyć przyjemne z pracą? Dziś mamy idealną propozycję dla łasuchów i fanów słodyczy - podpowiadamy, o czym pamiętać, zakładając własną… lodziarnię. Jaki sprzęt wybrać? Na jaki serwis urządzeń gastronomicznych zwracać uwagę? Sprawdź!

Otwierasz lodziarnię? Postaw na jakość!

Rejestracja działalności, stworzenie biznesplanu, wybór lokalu już za Tobą? Zatem została najprzyjemniejsza i zarazem najtrudniejsza część – urządzanie lokalu gastronomicznego. Lodziarnia nie musi być tylko sezonowym biznesem, który kojarzy się z upałem, słońcem i wakacyjnym miesiącami. W połączeniu z dobrą, świeżo paloną kawą i ciastem, które smakiem przypomina domowe wypieki, może na stałe wpisać się w gastronomiczną mapę danego miasta. By tak się stało, trzeba postawić na jakość sprzedawanych produktów. Dobra lodziarnia nie może funkcjonować bez dobrych urządzeń gastronomicznych.

Niezbędne wyposażenie lodziarni – lista

Jakie urządzenia gastronomiczne są niezbędne w lodziarni?

  • Maszyna do robienia lodów – jej typ zależy od tego, jakie lody planujesz sprzedawać (robione naturalnie czy bazujące na półproduktach).
  • Pojemniki do przechowywania smaków.
  • Szafa mroźnicza połączona z witryną ekspozycyjną.
  • Gałkownica lub porcjoner do nakładania deseru.
  • Maszyna do produkcji bitej śmietany.
  • Dodatkowe urządzenia, np. ekspres, młynek do kawy.

Wózki do lodów – atrakcja na pogodne dni

Chcąc pozyskać jak najwięcej klientów i połączyć reklamę ze sprzedażą mrożonych smakołyków, warto rozważyć inwestycję w wózek do lodów. To mobilne urządzenie gastronomiczne pozwoli na serwowanie deserów w dowolnym miejscu – nie tylko w Twoim kawiarnianym ogródku czy tuż przy wejściu. Opatrzone logo i adresem głównej siedziby lodziarni będzie doskonałym formatem reklamowym w istotnych dla społeczności danej miejscowości lokalizacjach.

Serwis urządzeń gastronomicznych dla lodziarni

Wybierając producenta wyposażenia Twojej lodziarni, trzeba sprawdzić, jakiego rodzaju serwis urządzeń gastronomicznych oferuje. W przypadku, gdy nie świadczy takich usług, należy wybrać indywidualny serwis. Czym się kierować, szukając punktów zajmujących się naprawą urządzeń gastronomicznych? Przede wszystkim rozmowy trzeba zacząć od pytania o typy maszyn, jakie są serwisowane w danym zakładzie. Wyposażenie lodziarni tam jest? Można więc odhaczać kolejne punkty. Dobrze, jeśli w ofercie znajduje się zarówno serwis gwarancyjny, jak i pogwarancyjny. Warto też zweryfikować, jak dużo jest oddziałów serwisowych danej firmy i w jakich miejscowościach – nie zawsze bowiem konsultacja telefoniczna wystarczy. Opieka serwisowa urządzeń wykorzystywanych w gastronomii powinna gwarantować regularny przegląd maszyn, testy i kontrolę, które wydłużą wydajność sprzętu i pozwolą na efektywną eksploatację. Doświadczony serwis poprowadzi także historię przeglądów i napraw – spisane informacje, raporty i protokoły z napraw pozwolą na zminimalizowanie czasu niezbędnego do likwidacji kolejnych usterek. Krótki czas naprawy i szybka reakcja na zgłoszenie to kolejne atuty godnego zaufania serwisu urządzeń gastronomicznych.

Urządzenia gastronomiczne do Twojego lokalu – wybierz zaufanych producentów i dostawców

Jeśli zależy Ci na tym, by biznes gastronomiczny przynosił dochody i stał się Twoją wizytówką, nie oszczędzaj na wyposażeniu. Nie kupuj sprzętu z nie wiadomego źródła, nie wybieraj najtańszych odpowiedników od nieznanych na rynku przedstawicieli handlowych. Warto rozważyć współpracę z miejscem, które oferuje serwis urządzeń gastronomicznych – nie tylko w okresie trwania gwarancji. Zyskasz dzięki temu spokój i będziesz mógł się skupić na rozwoju smacznego przedsiębiorstwa.